γαλλικά

βαθμίδες - πιστοποιήσεις

 • Τμήματα ενηλίκων (πρωινά – μεσημεριανά – βραδινά)
 • Α1Α2 σε ένα 4μηνο
 • Α1Α2Β1 σε ένα 8μηνο (DELF / κπγ)
 • Β1Β2 σε ένα 8μηνο (DELF / κπγ)
 • B2 σε ένα 8μηνο (DELF / κπγ)
 • C1 σε ένα 8μηνο (DΑLF / κπγ)
 • C2 (DΑLF / κπγ)

Πιστοποιεί το επίπεδο ικανοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας: ικανότητα κατανόησης και συμμετοχής σε συζητήσεις θεμάτων επικαιρότητας, γνώση λεξιλογίου περίπου 2000 λέξεων και βασικών γραμματικών γνώσεων, ικανότητα προφορικής και γραπτής παρουσίασης πληροφοριών και κειμένων.

Πιστοποιεί την καλή γνώση της καθομιλουμένης γαλλικής γλώσσας και καθιστά δυνατή την ορθή γραπτή και προφορική έκφραση σε πληθώρα θεμάτων.

Πιστοποιεί το προχωρημένο επίπεδο γνώσεων της γαλλικής γλώσσας και απαλλάσσει τους ξένους σπουδαστές, που επιθυμούν να σπουδάσουν στα περισσότερα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας ή σε άλλες γαλλόφωνες χώρες, από οποιανδήποτε συμπληρωματική εξέταση εισαγωγής που πιστοποιεί την επαρκή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

Πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας χωρίς όμως να έχει τη φιλοδοξία να συγκριθεί με το επίπεδο του Γάλλου ομιλητή.

Το «ΚΠγ Γαλλικά» (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Γαλλικών)  χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας ύστερα από την επιτυχή γραπτή και προφορική εξέταση του ενδιαφερόμενου υποψηφίου στα Γαλλικά. Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Γαλλικών πιστοποιεί τη γνώση της γαλλικής γλώσσας σε έξι επίπεδα, όπως έχουν προσδιορισθεί με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο.

ΚΠγ Επίπεδο γνώσης
ΚΠγ-Γαλλικα Α1 Επίπεδο επιβίωσης
ΚΠγ-Γαλλικα Α2 Ανεξάρτητος χρήστης
ΚΠγ-Γαλλικα Β1 Μέτρια γνώση
ΚΠγ-Γαλλικα Β2 Καλή γνώση
ΚΠγ-Γαλλικα Γ1 Πολύ καλή γνώση
ΚΠγ-Γαλλικα Γ2 Άριστη γνώση

είμαστε

high
 • Έναρξη νέων τμημάτων ενηλίκων δύο φορές το χρόνο, Οκτώβριο και Φεβρουάριο
 • Μέγιστος αριθμός ατόμων στην τάξη τα 8 άτομα
 • Τρία γραπτά Mock (εξετάσεις προσομοίωσης)
 • Extra προφορικά Mock πέραν των ωρών διδασκαλίας
 • Αναπλήρωση χαμένου μαθήματος (από υπαιτιότητα του σπουδαστή) σε κάποιο άλλο από τα τμήματά μας μέσα στην εβδομάδα
 • Καθηγητές με πολυετή εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία
 • Extra remedial μαθήματα πέραν των ωρών διδασκαλίας το τελευταίο 2μηνο πριν τις εξετάσεις

είμαστε

pass

Η επιτυχία μας οφείλεται:

 • Στην ανθρωπιά και στην ειλικρίνειά μας
  Κατανοούμε τις ανάγκες και τα άγχη των φοιτητών μας και είμαστε κοντά τους όχι μόνο καθόλη την διάρκεια των μαθημάτων τους αλλά και στη μετέπειτα ζωή τους. Οι σχέσεις που είναι φτιαγμένες με βάσεις την ειλικρίνεια και την αγάπη είναι και οι σχέσεις που κρατούν μια ζωή. Δε θέλουμε να είμαστε το κέντρο ξένων γλωσσών που απλά διδαχθήκατε μια γλώσσα και πήρατε πτυχίο. Θέλουμε να μας έχετε πάντα στην καρδιά σας, να μας σκέφτεστε και να χαμογελάτε..
 • Στην ομάδα των καθηγητών
  Οι καθηγητές στα High pass κατέχουν πολυετή εμπειρία και μεταδοτικότητα. Ξεχωρίζουν για το πάθος τους στη διδασκαλία και είναι κοντά σε κάθε μαθητή και τις ανάγκες του. Αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση σαν λειτούργημα, ενώ παράλληλα έχουν πλήθος διακρίσεων και επαγγελματικών επιτυχιών στο ενεργητικό τους.
 • Δωρεάν το πρώτο μάθημα
  Ελάτε να μας γνωρίσετε και να κάνετε το πρώτο μάθημα εντελώς δωρεάν. Χωρίς καμία δέσμευση, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα σε όποια γλώσσα επιθυμείτε να ξεκινήσετε και μετά να πάρετε την απόφασή σας για το αν θα ενταχθείτε στα τμήματά μας.
 • Στην ευελιξία του προγράμματος
  Μας δίνετε το πρόγραμμα της σχολής σας με τις ώρες που παρακολουθείτε μαθήματα και μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα είστε σε τμήμα που σας βολεύει.
 • Στη χρήση διαδραστικών μέσων
  Σε όλες τις αίθουσες του high pass (σε κεντρικό και υποκατάστημα) χρησιμοποιούμε διαδραστικούς πίνακες με σύνδεση στο Ίντερνετ. Οι καθηγητές σχεδιάζουν το μάθημά τους με βάση το διαδραστικό πίνακα παρέχοντας οπτικοακουστικό υλικό. Την ώρα των μαθημάτων, οι σπουδαστές διαβάζουν άρθρα μέσω Ίντερνετ, άρθρα εφημερίδων, παρακολουθούν video σχετικά με τη θεματολογία που έχουν να διδαχθούν και σε περίπτωση απουσίας μπορούν να πάρουν το μάθημα που έχασαν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω μειλ. Με αυτόν τον τρόπο προσελκύουμε την προσοχή και κερδίζουμε το ενδιαφέρον των σπουδαστών.
 • Εxtra Υλικό
  Πολλές ώρες εξάσκησης με extra υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, διαμορφωμένο από τους καθηγητές μας και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εξετάσεων κάθε επιπέδου.

η γνώμη των σπουδαστών μας

Τα γαλλικά σαν γλώσσα τα μισούσα! Η κυρία Μαρία με έκανε να τα αγαπήσω και νομίζω αυτό τα λέει όλα! Είναι ένας απίστευτα θετικός άνθρωπος, με απίστευτο χιούμορ και ευγένεια! Είναι εξαιρετική στη δουλειά της, με γνώσεις και μεγάλη διάθεση και υπομονή να μας τις μεταδώσει! Όσο για την οικογένεια του high pass, η λέξη οικογένεια ειναι ιδανική για την περιγραφή του! Άνθρωποι άμεσοι, ευγενικοί, ευδιάθετοι, με όρεξη που από το πρώτο κιόλας λεπτό σε κάνουν να νιώθεις οικεία κάνοντας σε μέρος αυτής της οικογένειας! Συνεχίστε έτσι, είστε οι καλύτεροι

- γαλλικά -

γεωργιάδου

αναστασία

Η εμπειρία μου στο High Pass ήταν από την αρχή ως το τέλος υπέροχη! Έκανα δυο γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά, και αν δεν έφευγα από την Θεσσαλονίκη σίγουρα θα συνέχιζα και για τρίτη! Εκτός από τις εξαιρετικές καθηγήτριες που μου έκαναν μάθημα (Νατάσα, Κάθυ και Μαρία Παπανικολάου), οι οποίες είχαν πολλή μεταδοτικότητα και αγάπη για την δουλειά τους και τους μαθητές τους, το όλο κλίμα στο φροντιστήριο ήταν πολύ φιλικό και με έκανε να νιώθω ότι είμαι σε ένα χώρο που πραγματικά ενδιαφέρονται για εμένα και δεν με αντιμετωπίζουν απλά σαν πελάτη. Η Έλενα ήταν πάντα γλυκιά και καλοσυνάτη, με εξυπηρετούσε σε ότι και αν χρειαζόμουν. Τα ωράρια ήταν σχετικά ευέλικτα και πάντα γινόταν το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές. Τα μαθήματα ήταν πάντα οργανωμένα και προσεκτικά προετοιμασμένα. Δύο χρόνια μετά σας θυμάμαι ακόμα με αγάπη και ελπίζω να σας ξαναδώ σύντομα! Φιλιά σε όλους!

- αγγλικά, γαλλικά-

ντόγκα

ανδριάνα

Εμπιστεύτηκα το High Pass για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και αποδείχθηκε σωστή η απόφαση μου . Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα της σωστής καθοδήγησης της καθηγήτριας μου και της οικογενειακής ατμόσφαιρας που επικρατεί στο High Pass . Γι'αυτό τον λόγο συνέχισα το ταξίδι μου στις γλώσσες και μαθαίνω Γερμανικά . Ευχαριστώ High Pass για τις γνώσεις, την αγάπη , την βοήθεια που μου προσφέρετε και την ασφάλεια που νιώθω στον δρόμο για την κατάκτηση των στόχων μου ! Once High Pass, always High Pass!

- γαλλικά, γερμανικά -

τσορακλίδου

βίκυ

Το high pass είναι μια ομάδα ανθρώπων που με χαμόγελα, διάθεση και θετική ενέργεια σε οδηγούν στη γνώση και στην επιτυχία . Έκανα γαλλικά και απέκτησα το c2 επίπεδο σε 4 χρόνια έχοντας ως καθηγήτρια την Παπανικολάου Μαρία. Το πιο αξιοσημείωτο από όλη αυτήν την εμπειρία είναι ότι πάντα καρτερούσα να πάω στο μάθημα. Μοναδική σαν καθηγήτρια αλλά και σαν άνθρωπος, μας έκανε να αγαπήσουμε την γλώσσα και ως φυσικό επακόλουθο να πετύχουμε στις εξετάσεις. Πέρα από τις γνώσεις ,έχω κερδίσει υπέροχες αναμνήσεις και φίλους. Η ατμόσφαιρα και στο φροντιστήριο αλλά και στην τάξη είναι τόσο φιλική που σε κάνει να νιώθεις μέλος μιας μεγάλης οικογένειας. Οτιδήποτε αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία βρίσκεται στο high pass και στους ανθρώπους που το αποτελούν.

- γαλλικά -

βασιλειάδου

εύα

Το 2015 η ανάγκη μου να μάθω γαλλικά με οδήγησε στην πόρτα της Δημητρίου Γούναρη. Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ θετική, με υποδέχτηκαν άνθρωποι χαμογελαστοί που με έκαναν να νιώσω οικεία από την πρώτη στιγμή και έδειξαν μεγάλη προθυμία να με βοηθήσουν. Τα μαθήματα ξεκίνησαν και η κυρία Μαρία Παπανικολάου, η καθηγήτρια των γαλλικών, ήταν πάντα εκεί να μεταδίδει τις γνώσεις μεθοδικά και να καθιστά το μάθημα πολύ ενδιαφέρον και ελκυστικό δημιουργώντας ένα κλίμα ιδανικό μέσα στην τάξη. Βγήκα διπλά κερδισμένη γιατί γνώρισα έναν τέτοιο άνθρωπο που δε φρόντισε μόνο να μας μεταδώσει στυγνά πληροφορίες αλλά φρόντισε και για την ψυχολογίας μας και γιατί ολοκλήρωσα επιτυχώς τις εξετάσεις των γαλλικών. Κι επειδή αν πας μια φορά στο High Pass θα ξαναπάς, επέλεξα να συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της όμορφης παρέας και φέτος έχω την ευκαιρία να μαθαίνω ρωσικά δίπλα στην Lana Lemeshko και στην Όλγα Μπαλαμπανίδου. Η δυσκολία της γλώσσας μεγάλη αλλά από τα πρώτα μαθήματα οι καθηγήτριες φρόντισαν και συνεχίζουν να φροντίζουν για την εκμάθησή μας μέσα από μια σωστά σχεδιασμένη διδασκαλία. Όταν, λοιπόν, το επιτελείο από πολύ καλούς εκπαιδευτικούς συνδυάζεται με ένα ιδανικά διαμορφωμένο κλίμα μέσα στην τάξη, δε θέλεις να χάνεις μάθημα!!

- γαλλικά, ρωσικά -

μπακογλίδου

ελένη